5 Tips voor perfecte verkoopfoto's van je huis

maandag 13 mei 2024

Je hebt de grote stap gezet om je huis te koop te zetten? Dat is absoluut een belangrijke beslissing, spannend maar ook zeker leuk! Maar voordat je wereldkundig maakt dat je huis op de markt komt, is het van belang om de perfecte foto's van je huis te maken.

Het maken van de juiste foto's is belangrijk om potentiële kopers aan te trekken. Laten we eerlijk zijn, de eerste indruk die je huis maakt, is zeker van belang. Dus, hoe zorg je voor die perfecte foto's voor je verkoopadvertentie? Hieronder vind je een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Ruim op en maak schoon

Misschien wel het allerbelangrijkste, begin voordat je foto’s gaat maken van je huis met opruimen en schoonmaken. Zorg dat rommel uit het zicht is en zorg dat elke oppervlak in huis glanzend schoon is.

Een huis dat opgeruimd is, presenteert zich een stuk beter en zorgt voor een meer ruimtelijk effect. Let ook op persoonlijke items in je huis, het is slim om deze spullen tijdelijk op te bergen. Ook kun je beter spullen van je huisdieren tijdelijk een ander plekje geven.

Vergeet ook niet om rondom je huis alles op te ruimen, want ook de buitenkant van je huis moet uiteraard ook gefotografeerd worden.

Maak je huis netjes

Je bent begonnen met het opruimen van je huis, maar misschien is het nog niet helemaal perfect netjes. Denk bijvoorbeeld aan beschadigde deuren, vieze muren of een kapot kozijn.

Ook zijn er misschien klusjes in huis die nooit zijn afgemaakt, zoals ontbrekende plinten aan de muur of een half afgemaakte installatie met spotjes. Hoewel deze klusjes relatief klein lijken, kunnen ze echt een wereld van verschil maken. Ze verbeteren niet alleen de uitstraling op de foto's, maar geven ook tijdens bezichtigingen een goede indruk

Zorg voor een goede lichtinval

Goede verlichting is ook erg belangrijk voor het maken van mooie foto's. Een licht huis lijkt immers een stuk ruimtelijker en veel mensen zijn ook op zoek naar een huis met veel natuurlijk licht.

Zorg ervoor dat alle lampen in je huis werken en dat er voldoende natuurlijk licht binnenvalt. Open de gordijnen en jaloezieën om natuurlijk licht binnen te laten. Ga je zelf de foto’s maken, vermijd dan het gebruik van flitsers, omdat deze harde schaduwen kunnen creëren en dit geeft een onnatuurlijk effect.

Het beste is natuurlijk om foto’s te maken op een lichte dag maar helaas heb je dit niet altijd zelf in de hand, gelukkig kun je dan de bovenstaande tips toepassen.

Maak foto's van de belangrijkste kenmerken van je huis

Zorg ervoor dat je foto's maakt of laat maken van alle belangrijke kenmerken van je huis, denk bijvoorbeeld aan de keuken, badkamers, slaapkamers, woonkamer en buitenruimtes.

Vergeet ook niet speciale gadgets in je huis op de foto te zetten, bijvoorbeeld smart lampen, led dimmers of een USB hub in de muur. Potentiële kopers willen een goed beeld krijgen van alle ruimtes en voorzieningen die het huis te bieden heeft.

Voeg een vleugje gezelligheid toe

Naast het zorgen voor al het bovenstaande, is het ook belangrijk om een vleugje gezelligheid en warmte toe te voegen aan de verkoopfoto's.

Potentiële kopers moeten bij het bekijken van de foto's een positief en huiselijk gevoel ervaren. Denk eraan om bijvoorbeeld een mooie bos bloemen op de tafel te zetten, plaats een groene plant in een saai hoekje, maak het bed extra mooi op voor een luxe uitstraling en kleed de badkamer aan met enkele stijlvolle accessoires.

Het is prima als je huis een warme en uitnodigende uitstraling heeft, aangezien het kopen van een huis vaak ook draait om het gevoel dat het oproept.

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Geniet

Geniet van het buitenleven: haal het meeste uit jouw tuin met een overkapping

Het renoveren of verbouwen van de tuin is een vak apart. Je komt namelijk voor een aantal totaal andere keuzes te staan in vergelijking met het aanpakken van een ruimte in huis

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling