Geniet van het buitenleven: haal het meeste uit jouw tuin met een overkapping

woensdag 8 mei 2024

Het renoveren of verbouwen van de tuin is een vak apart. Je komt namelijk voor een aantal totaal andere keuzes te staan in vergelijking met het aanpakken van een ruimte in huis.

Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met planten en bloemen die geschikt zijn voor de zon of de schaduw. Je moet het nodige straatwerk uit gaan zoeken voor bij de carport aan huis.

Maar je moet ook rekening houden met plekken waar je lekker kunt relaxen. Het laten installeren van een overkapping is dan een erg slimme keuze. Dit is zonder twijfel een van de beste investeringen voor je eigen tuin.

Het hele jaar door zit je lekker beschut in je eigen overkapping


Een van de grootste voordelen van het hebben van een overkapping? Dat is toch wel dat je het hele jaar lekker beschut in de tuin kunt zitten.

En dat is wel zo fijn, want hierdoor geniet je het hele jaar door optimaal van de ruimte die je buiten hebt. Plant daarom altijd een aantal planten en bomen die het hele jaar door een mooie groene kleur behouden.

De overkapping is erg leuk aan te kleden met verlichting, heaters en een fijn loungeset


Heb je eenmaal een mooie overkapping voor je eigen tuin gevonden? Dan is het de hoogste tijd om na te denken over hoe je de overkapping in wilt gaan richten. Hier is vandaag de dag immers ook erg veel mogelijk in.

Denk daarbij aan het shoppen van verlichting, heaters voor de nodige warmte en een fijne loungeset. Je hebt hierdoor meteen de perfecte plek in de tuin gecreëerd waar je even helemaal tot rust kunt komen. Misschien wordt dit meteen je nieuwe favoriete plek van het hele huis.

Welke stijl overkapping past het beste bij je tuin en de woning?


Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om de overkapping mooi te laten overeenstemmen met je eigen woning. Niet zo gek dus dat een veranda vandaag de dag in tal van stijlen te verkrijgen is.

Van modern tot aan landelijke en van een overkapping in het wit tot aan een overkapping in het zwart. Het zijn slechts een paar voorbeelden van opties waar je uit kunt kiezen. Breng daarom altijd een keer een bezoek aan een tuinspecialist en ontdek de opties die er voor je eigen tuin zijn.

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Hoe

Hoe verhoog ik de waarde van mijn huis?

Wil je je huis verkopen? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om de waarde van je huis te verhogen. Lees hoe je de waarde van je woning verhoogt.

Lees meer
5

5 Tips voor perfecte verkoopfoto's van je huis

5 Tips voor perfecte verkoopfoto's van je huis

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling