Wat is de juiste matrasdikte voor jouw slaapbehoeften?

woensdag 26 juni 2024

Goed kunnen slapen is essentieel. En er zijn heel veel dingen die je ‘s nachts wakker kunnen houden, maar iets wat je nachtrust absoluut kan bederven is een slecht matras. Als je matras niet kwalitatief in orde is, dan wordt het heel erg lastig om lekker te slapen. Je kunt geen enkele comfortabele houding vinden en hoe later het wordt, hoe lastiger het is om nog in slaap te komen. Super vervelend! Gelukkig is er een oplossing: een nieuw matras kopen. Ja, dat is misschien even een investering, maar geloof maar dat het elke cent waard is als je lekker kunt slapen, zonder problemen of slapeloosheid. Maar hoe weet je dan wat de juiste matrasdikte is voor jou? Daar gaan wij je bij helpen!

Waarom is de dikte van je matras belangrijk?

De dikte van je matras zegt heel veel over het matras. Er is geen vaste minimumdikte, het gaat vooral om wat jij wil en wat voor jou comfortabel is. Een tip: ga niet voor een te dun matras, dat is niet comfortabel en geeft je lichaam ook niet genoeg ondersteuning. Je wilt namelijk wel genoeg vulling om comfortabel op te liggen en om je lichaam te ondersteunen. Zoals gezegd, er bestaat geen perfecte dikte voor een matras. Het is vooral belangrijk dat je zelf gaat testen en zelf ervaart welke matrasdikte jij fijn vindt.

Hoe kies je de beste matrasdikte?

Om te weten wat de ideale matrasdikte is voor jou, moet je eerst naar je eigen situatie kijken. Waar ga je het matras voor gebruiken? Hoe zwaar ben je? Wat is je slaaphouding? Heb je speciale lichamelijke behoeften? Zorg dat je goed weet wat je belangrijk vindt en wat voor jou absoluut essentieel is. Een matras dat je dagelijks gebruikt heeft toch minimaal een matrasdikte nodig van 15 cm of meer. Als je een matras zoekt voor slaapfeestjes of voor af en toe, dan kun je ook voor een dunner matras kiezen. Ga je liever voor wat meer comfort? Kies dan voor een matras van minimaal 20 cm dik, dan heb je meer dan genoeg comfort en ook ondersteuning voor je lichaam.

Het soort matras

Matrassen zijn er niet alleen in verschillende diktes, maar ook in verschillende soorten en materialen. Je hebt bijvoorbeeld pocketvering matrassen van Auping, maar je kunt ook kiezen voor een matras van memoryfoam of latex. Ook hier is geen goed of fout, maar moet je zelf eropuit gaan om te testen wat jij fijn vindt. Iedere soort matras heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen, dus het gaat vooral om jouw wensen! Dat wordt een dagje naar de beddenwinkel!

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Trendkleuren

Trendkleuren voor je keuken in 2024

Staat er een grondige renovatie of verbouwing voor je keuken op de planning? Naast dat je druk in de weer bent met het kiezen van nieuwe apparatuur en de opstelling van de keuken, is de kleur minstens zo belangrijk

Lees meer
Trends

Trends in keukenontwerp 2024: wat zijn de nieuwste stijlen?

Trends in keukenontwerp 2024: wat zijn de nieuwste stijlen?

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling