Slimme tips om je huis te verduurzamen zonder in te leveren op comfort

vrijdag 22 maart 2024

Slimme tips om je huis te verduurzamen zonder in te leveren op comfort
Vandaag de dag doen we er met zijn allen maar al te graag alles aan om de planeet groener en beter te maken. En hier kun je zelf erg makkelijk je eigen steentje aan bijdragen.

Denk daarbij aan het verduurzamen van je huis. Dit is immers een belangrijke stap om milieuvriendelijker te leven. Maar je kunt tegelijkertijd ook nog eens aardig wat kosten besparen op energierekeningen.

En dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Gelukkig zijn er veel slimme en eenvoudige manieren om je huis te verduurzamen zonder in te leveren op comfort. Je leest er meer over in dit blog.

Til de isolatie van je woning naar een hoger niveau

Misschien heb je er al een keer iets over gelezen of gehoord. Een goed geïsoleerd huis helpt energie te besparen. Dit door warmteverlies te verminderen in de winter en warmte buiten te houden in de zomer.

Overweeg het aanbrengen van extra isolatie in de muren en de vloeren. Maar ook dakisolatie kan wonderen verrichten voor je maandelijkse vaste lasten.  De kers op de taart? Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed zijn afgedicht, bijvoorbeeld door het gebruik van tochtstrips.

Heb je al nagedacht over een efficiente vorm van verwarmen en verkoelen?

Daarnaast kiezen ook meer en meer woningbezitters voor het laten installeren van een hybride warmtepomp. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn redenen. Door te investeren in een energiezuiniger verwarmings- en koelsysteem, zoals een warmtepomp of een CV-ketel, kunnen de maandelijkse energiekosten drastisch worden verlaagd.

Ook kunnen slimme thermostaten helpen om de temperatuur in huis te regelen. En op deze manier kan er energie worden bespaard door de verwarming en koeling af te stemmen op je dagelijkse schema.

Ga voor duurzaamheid door betaalbare zonnepanelen bij jou op het dak te laten leggen

Maar er is nog een andere toegankelijke en betaalbare manier om je huis te verduurzamen. Overweeg bijvoorbeeld ook eens om zonnepanelen te installeren op het dak van je huis. Want na de installatie ben je meteen in staat om je eigen duurzame energie op te wekken.

Zonne-energie kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken voor verlichting, apparaten en verwarmingssystemen. En ben je in het bezit van een elektrische auto?

Dan kun je je wagen ook direct opladen met de energie die je zelf op hebt gewekt. Of kies er gewoon voor om direct terug te leveren aan het net. Zo worden je energierekeningen verlaagd en je ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Wat is mijn huis waard?

Ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning

Start Waardecheck
1

Vul je postcode in

Vul je gegevens in en we brengen je in contact met een erkende makelaar

2

Contact moment

Als we een lokale makelaar hebben gevonden dan zal hij of zij contact met jou opnemen

3

Waardebepaling

Ontvang gratis en vrijblijvend een uitgebreide waardebepaling van jouw woning

4

Volgende stap

Bepaal zelf je volgende stap en bespaar op de makelaarskosten

Gerelateerde artikelen

Je

Je tuin is medebepalend voor de verkoopwaarde van je huis

Je tuin is medebepalend voor de verkoopwaarde van je huis

Lees meer
Hoe

Hoe verhoog ik de waarde van mijn huis?

Wil je je huis verkopen? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om de waarde van je huis te verhogen. Lees hoe je de waarde van je woning verhoogt.

Lees meer

Wat is mijn woning waard?

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden?

Gratis waardebepaling